Otib-Skillsmanager > Nieuwsbrief > Vink Installatiegroep houdt blik op de toekomst met OTIB-skillsmanager Deel op Pinterest
Harry Weijers - Vink Installatiegroep
26-09-2019
“Het is natuurlijk voor de zaak, maar vooral ook voor jezelf!”

Harry Weijers is al 23 jaar werkzaam bij Vink Installatiegroep. Als servicetechnicus zit hij vaak op de bouw. De laatste jaren ziet hij, mede dankzij de OTIB-skillsmanager, veel meer aandacht voor leren en ontwikkeling. “En dat is wat mij betreft echt een goede zaak.”

Handige tool voor het gesprek
“Wij hebben bij Vink Installatiegroep drie gesprekken per jaar. Van tevoren moet je dan in het systeem invoeren hoe je zelf tegen dingen aankijkt en welke doelstellingen je voor dit jaar hebt. Dat werkt hartstikke mooi, want het grafiekje (een spinnenweb, red.) geeft precies aan waar je zelf staat. Je ziet als werkgever en werknemer of je mooi past op je functie: moet je nog iets ontwikkelen of ben je op sommige punten juist al te ver gegroeid? Zo kun je het als werknemer ook gebruiken om het gesprek over volgende stappen in je loopbaan aan te gaan.”

Gemakkelijke tool
“We gebruiken het nu twee jaar en in het begin was het best puzzelen. Ik neem dan wel de tijd om uit te vogelen hoe het werkt, maar gelukkig gaf Lisette van P&O ook nog een workshop over hoe het je het systeem moet gebruiken. Nu vind ik het heel handig.”

Voor de zaak én voor jezelf
“Mensen denken vaak dat ze cursussen of scholing moeten doen. En voor sommige dingen, zoals bijvoorbeeld VCA, is dat ook zo. Maar verder mág je veel scholing doen. Dat vind ik wel een cadeautje van de zaak: dat je een hele middag mag besteden aan je eigen ontwikkeling.  Daarmee kom je weer verder. Je kunt grotendeels zelf kiezen waarin je nieuwe kennis wil op doen of scholing wil volgen. De OTIB-skillsmanager helpt je om te zien wat er mogelijk en nodig is.”

Hulp bij kiezen
“We kregen dit jaar van Vink Installatiegroep een pdf met daarop heel veel mogelijkheden voor doelstellingen. Bijvoorbeeld ‘terminologie’, ‘Word’ of ‘Excel’, of ‘leerlingen begeleiden’. Handig voor de jongens die misschien wat minder goed weten wat ze willen. En daar zaten hele leuke dingen bij! Ik zag wel 15 dingen die me interessant en nuttig leken: ik kan er zo vijf jaar mee vooruit.”

Ontwikkeling vaker aankaarten dan drie keer per jaar
“Kijk, ik wacht niet tot het volgende gesprek om mijn wensen kenbaar te maken. Als ik vind dat iets niet goed gaat, geef ik dat al eerder aan. Andersom gebeurt dat gelukkig ook. Daarom zijn mijn gesprekken vaak ook geen verrassing. En als ik iets nodig vind om te leren, dan kaart ik dat bij mijn leidinggevende aan. Uiteindelijk registreren we het wel in het systeem, zodat ik ook de voortgang ervan kan bijhouden. Maar ontwikkeling is niet iets waarmee je hoeft te wachten tot een volgend gesprek.”

Stuur vaker reminders
“Het is een handige tool, maar het zou nog fijner zijn als we tussendoor vaker reminders krijgen. Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van mij en mijn leidinggevende om bij te houden dat ik met mijn doelstellingen bezig ben, maar een herinnering kan daar wel bij helpen.”

Lisette van der Greft - Vink Installatiegroep
26-09-2019
Vink Installatiegroep houdt blik op de toekomst met OTIB-skillsmanager

Bij Vink Installatiegroep kijken ze liever naar de toekomst dan naar het verleden. Daarom focussen leidinggevenden tijdens ontwikkelingsgesprekken met medewerkers vooral op wat zij willen leren. OTIB-skillsmanager helpt daarbij. Lisette van der Greft van de afdeling P&O, vertelt waarom Vink op deze manier werkt. “De ontwikkeling van nieuwe technieken gaat snel, bij blijven op het gebied van nieuwe kennis is een must. Met alleen maar bijsturen van acties in het verleden, ga je geen echte verbetering halen. Het is belangrijk te kijken naar de toekomst.  OTIB-skillsmanager helpt ons hierbij.”

Drie gesprekken, drie ontwikkelingsmomenten
“We plannen bij Vink Installatiegroep drie gesprekken per jaar. We beginnen met een doelstellingengesprek: collega’s doen hiervoor een eigen evaluatie, dit is ingebouwd in skillsmanager en bestaat uit het invullen hoe je ervoor staat in de taken en vaardigheden vanuit je functieprofiel. Daarnaast kiezen de medewerkers op basis van de door hen ingevulde evaluatie hun ontwikkeldoelstellingen en stellen die met hun leidinggevende vast. Halverwege het jaar volgt een tussentijdse evaluatie waarin het algeheel functioneren wordt besproken, en tops en tips benoemd. Ook gaat het in dit gesprek over de voortgang van de doelstellingen. Aan het eind van het jaar heeft iedere medewerker een beoordelingsgesprek, waarin uiteraard wordt teruggekeken, maar vooral ook vooruitgeblikt. Zo laten we zien dat we continu bezig zijn met ontwikkeling.”

OTIB-skillsmanager als aanjager van leren
“Het is erg handig dat collega’s zelf hun doelstellingen en evaluaties in OTIB Skillsmanager invoeren. Ze worden hierdoor gestimuleerd na te denken over wat zij willen bereiken. Bovendien kunnen zij, en hun leidinggevenden, gemakkelijk hun eigen ontwikkeling bijhouden.”    

Gebaseerd op het “Functie-indeling voor de metaal en techniek Boek” van Techniek Nederland
“We hebben ook andere pakketten bekeken, maar wat ons vooral aansprak aan OTIB Skillsmanager was het feit dat het gebaseerd is op het handboek functie-indeling voor de metaal en techniek. Deze functieomschrijvingen zijn in OTIB-skillsmanager verwerkt en hieraan zijn de ontwikkelingsmogelijkheden en opleidingen gekoppeld, die specifiek zijn voor de technische installatiebranche. Zo kunnen medewerkers direct zien wat ze moeten ontwikkelen voor een bepaalde loopbaanstap.”

Maak van de OTIB-skillsmanager een app
“Al werkt een systeem nog zo handig, het blijven wel mensen die ermee moeten werken. Soms moeten we collega’s stimuleren en helpen bij het gebruik van OTIB Skillsmanager. Daarom zou het goed zijn als het systeem nog laagdrempeliger wordt om te gebruiken. Zeker voor monteurs buiten de deur - en dat zijn tweederde van onze collega’s - is het essentieel dat ze het systeem handig via de mobiel kunnen bereiken, bijvoorbeeld via een app.”

Alle informatie op één plek
“Wij vinden het belangrijk dat je kennis en ontwikkeling met elkaar vastlegt en dat je het sturen daarop ook meetbaar maakt. Daarom is het fijn een systeem te gebruiken waarin al die informatie op één plek terug te vinden is, ook wanneer werknemers wisselen van leidinggevende. Hun ontwikkeling en informatie blijft altijd bereikbaar.”

Meld je aan voor de Workshop OTIB-skillsmanager
26-09-2019
Workshop OTIB-skillsmanager, 3 oktober 2019

Je hebt het al tijdje op de stapel liggen van 'to-do', maar het komt er niet van. Je bent misschien wel eens begonnen, maar toen de vragen kwamen, ben je ook weer gestopt. Wanneer je al kennis hebt gemaakt met OTIB-skillsmanager en al weet dat je hier graag mee aan de slag wilt, kom dan naar de workshop op 3 oktober. 

Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met het inrichten van het systeem. Je maakt het functiehuis van je organisatie, je richt het systeem in, met leidinggevenden en teams. Achter een laptop ben je zelf aan het werk. Weg van kantoor, weg van collega's met vragen en telefonische onderbrekingen. In het bijzijn van ervaren adviseurs die je ondersteunen en begeleiden bij het inrichten van het instrument. Tijdens deze workshop van 4 uur kun je grote stappen maken voor het inrichten, zodat het je op kantoor vrijwel geen tijd meer kost.

Datum, locatie en aanmelden
Donderdag 3 oktober, van 15.00 tot 19.00 uur
Kantoor van OTIB, Korenmolenweg 4 in Woerden

Aanmelden voor de workshop kan door een mail te sturen naar otibskillsmanager@otib.nl.

Wil je liever een workshop bij jou op kantoor, neem dan contact op met een van de adviseurs: