X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Bedrijven

Elk bedrijf heeft een toekomststrategie; medewerkers zijn essentieel om die toekomst te bereiken. Maar wat wil het bedrijf nu en in de toekomst bereiken, en op welke wijze passen de doelstellingen en ambities van medewerkers hierin? Om hiervoor tot antwoorden te komen, zult u met uw medewerker in gesprek moeten gaan.
 

OTIB-skillsmanager kan u hierbij helpen. 

  • Bouwen van een functiehuis: welke functies zijn er binnen uw organisatie? Welke taken, kennis en kunde horen daarbij?
  • Voorbereiden, voeren en vastleggen van functionerings-,  beoordelings- en ontwikkelingsgesprekken.
  • Vastleggen van de ervaring en opleiding van al uw medewerkers en daarmee zicht krijgen op de opleidingsbehoefte van de individuele medewerker en van de organisatie als geheel. 
  • Inzicht krijgen in de overeenkomsten en verschillen tussen de functies binnen de organisatie. Hiermee kunnen loopbaanpaden binnen de organisatie in kaart worden gebracht.
  • Werving en selectie: wie sluit het beste aan bij de taken en vaardigheden die gewenst zijn bij de vacante functie?
  • Welke innovaties kunnen relevant zijn voor de functies binnen uw organisatie. 
  • Wat zijn de gevolgen van het vertrek of pensioen van medewerkers: welke kennis en kunde gaan dan verloren en heeft u deze kennis en kunde voldoende geborgd in uw organisatie?

 

OTIB-skillsmanager en audits

Binnen uw organisatie moet u mogelijk aan een aantal interne of externe audits voldoen, zoals bijvoorbeeld VCA, BRL of ISO. Wanneer u OTIB-skillsmanager heeft ingericht kunt u praktisch informatie eenvoudig uit het systeem halen en ter beschikking stellen van de auditor. Denk hierbij aan rapportages over opleiding en certificaten, overzicht van gewenste en verplichte opleiding bij functies en medewerkers, de inrichting van de gesprekscyclus. Een auditor vraagt veelal een overzicht van de gesprekken die u met uw medewerkers hebt gevoerd over opleiding en de opleidingsresultaten die daaruit zijn voortgevloeid. OTIB-skillsmanager kan u ondersteunen deze informatie vast te leggen en te genereren voor de audit. 
 
Door het gebruik van OTIB-skillsmanager laat u zien dat u op een professionele en mensgerichte wijze sturing geeft aan uw personeels-, opleidings- en ontwikkelingsbeleid.
 

Ongeacht het aantal medewerkers bij uw bedrijf, alle bedrijven, groot of klein, kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die OTIB-skillsmanager biedt. Interesse ? Bekijk het demo account of vraag een kosteloos account aan bij de supportdesk, via 0800 - 755 4 557 of info@otibskillsmanager.nl.

Heeft u nog geen account, neem dan contact op met de supportdesk: 0800 - 7554557 of support@skillskompas.nl 

Wanneer u graag met OTIB-skillsmanager aan de slag wil, maar het er op een of andere manier niet van komt om te starten, denk dan eens aan de workshops.

In 2019 worden er 2 workshops georganiseerd: 14 mei en 3 oktober. Voor aanmelden mail naar otibskillsmanager@otib.nl 

Meld u aan voor de nieuwsbrief van OTIB-skillsmanager. U wordt op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen, tips en trucks over het gebruik van het instrument. Bekijk hier de laatste nieuwsbrief van OTIB-skillsmanager of meld u aan!

Door aan te melden gaat u akkoord dat OTIB uw persoonsgegevens verwerkt voor het verzenden van de nieuwsbrieven en u heeft tevens het privacy statement gelezen.  

 

E-MAIL

Wilt u de eerste stappen zetten met OTIB-skillsmanager?
Maak dan gebruik van de verschillende handleidingen die online beschikbaar zijn! Zie hier het overzicht.

Wilt u overleggen wat OTIB-skillsmanager voor u kan betekenen?
Neem dan contact op met de OTIB-skillsmanageradviseur; Nathalie van der Spek

Voer in wat u zoekt en OTIB helpt u graag verder.